Za Srbiju ključno da obezbedi rast

Izvor: B92, 07.Okt.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Srbiju ključno da obezbedi rast

Beograd -- Predsednik Izvršnog odbora Sosiete ženeral banke Antoan Tusan kaže da je za Srbiju ključno da obezbedi preduslove za stabilan privredni rast.

Tusan je istakao da je potrebno kreirati okruženje koje će pogodovati investitorima, pri čemu su najvažniji stabilnost valute, snižavanje stope inflacije i kontrola javne potrošnje.

On je za Vreme, naglasio da "giljotina propisa" igra važnu ulogu kao i prilagođavanje pozitivnih propisa standardima Evrospke unije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema njegovom mišljenju neophodno je istaći i ono što Srbija ima, a to je kvalitet ljudskih resursa, vleliki broj profesionalnih i obrazovanih ljudi prijemčivih za dalje usavršavanje i spremnih da odgovore na visoke zahteve tržišta.

Govoreći o rizičnim plasmanima kredita u Srbiji i povećanju broja onih koji su u nemogućnosti da kreditne obaveze na vreme izmiruju, Tusan je rekao da je od 2008. godine na tržištu došlo do povećanja docnje po kreditima, posebno kada su u pitanju zaduženja pravnih lica.

On je naveo da i neki klijenti Sosiete ženeral banke imaju poteškoće sa otplatom obaveza prema banci, ali se, generalno, taj broj kreće u prihvatljivim okvirima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.