Za Beograd na vodi i metro potrebna politička volja

Izvor: Beta, 30.Jan.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Beograd na vodi i metro potrebna politička volja

BEOGRAD, 30. januara 2014. (Beta) - Sekretar Privremenog veća Beograda Goran Vesić ocenio je u četvrtak da se važni projekti za razvoj glavnog grada, poput Beograda na vodi i beogradskog metroa, mogu sprovesti isključivo uz snažnu političku volju.

U intervjuu za televiziju Pink, Vesić je rekao da nijedan takav projekat nije moguće sprovesti bez takozvane političke volje i da je tako bilo i ranije, kao kada se gradila petlja Gazela.

Prema njegovim rečima, trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << se intenzivno radi na stvaranju uslova za izgradnju Beograda na vodi, odredjuju se parcele i mesta na koja će se izmestiti delovi ranžirne železničke stanice i autobuske stanice, ali se i planiraju nove linije prevoza koje će služiti za dolazak i odlazak sa tih novih stanica.

"I da nema Beograda na vodi, potpuno je jasno da autobuska stanica ne može da bude u centru grada. Jer sada imate situaciju da nekome ko dolazi iz Valjeva ili Ljiga više vremena treba da prodje kroz Beograd nego što im treba da dodje u Beograd", rekao je Vesić i nagovestio da bi nova lokacija te stanice mogla da bude kod Buvlje pijace na Novom Beogradu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesić: BG pretvaramo u megalopolis

Izvor: B92, 30.Jan.2014

Beograd -- Važni projekti za razvoj glavnog grada, poput Beograda na vodi i metroa, mogu se sprovesti isključivo uz snažnu političku volju, smatra Goran Vesić...U intervjuu za televiziju Pink, sekretar Privremenog veća Beograda Goran Vesić rekao je da nijedan takav projekat nije moguće sprovesti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.