Izvor: B92, 24.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽTP želi da se modernizuje 2005.

Beograd -- Osnovni cilj ŽTP-a da se u naredne 3 godine približi evropskim standardima, kaže generalni direktor ŽTP-a Milanko Šarančić.

Prema njegovim rečima, nastavak modernizacije železnice biće prioritet u narednoj godini, a dostizanje evropskih standarda podrazumeva velika ulaganja u infrastrukturu, vozni park, opremu, kadrove i drugo. Međutim, jedan od osnovnih preduslova za to su čisti vozovi. Šarančić kaže da su česte primedbe putnika na higijenu i ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da očekuje pomoć države, kako bi oprali vozove.

"Sredstva su bila i biće još neko vreme naš veliki problem. Očekujemo, uz finansijsku konsolidaciju, pomoć države i naše veće komercijalno angažovanje, da ćemo i taj problem prevazići i da ćemo već za sledeću sezonu imati daleko manje negativnih komentara", kaže Šaračić.

Uprkos iskazanom gubitku, generalni direktor ŽTP Beograd rekao je da će, u cilju modernizacije, kupiti 101 drumsko vozilo i da će i tu ostvariti određene uštede. "Imamo izuzetno zastareo vozni park, a uz to da naglasim da i da ćemo imati daleko manje automobila, odnosno voznog parka i posle toga, jer u isto vreme prodajemo 227 dotrajalih drumskih vozila. Prema tome, mislim da se i u tom delu racionalno ponašamo", rekao je Šarančić. On je još demantovao da je ikada izjavio da je srpska železnica opasna po život i da je situacija u njoj katastrofalna, nazivajući takve novinske napise zlonamernim.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.