ZR: Donirana ortopedska pomagala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: Donirana ortopedska pomagala

Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Banata je, povodom 3. decembra, Svetskog dana osoba sa invaliditetom, korisnicima doniralo ortopedska pomagala kupljena od prikupljenih čepova.

Tim povodom je Udruženje uručilo i 12 zahvalnica društveno odgovornim kompanijama koje su doprinele realizaciji projekta "Čep za hendikep" u 2015. godini.

"Želja nam je da obezbedimo što veći broj različitih ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom. Svaki čep ima vrednost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a kada se on donira od srca, ta vrednost je neprocenjiva", istakao je predsednik Udruženja Goran Perlić.

Kako bi dodatno doprinela prikupljanju sredstava za kupovinu opreme za osobe sa invaliditetom, Apatinska pivara donirala je Udruženju "recikl", specijalni bicikl za reciklažu.

Udruženje je projekat "Čep za hendikep" pokrenulo 2013. godine, a do sada je, zahvaljujući prikupljenim čepovima, članovima donirano 29 kolica, četiri hodalice i veliki broj ortopedskih pomagala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.