ZAVRŠEN 31. KOPAONIK BIZNIS FORUM: Održano 38 panela sa 1600 učesnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 17:48

ZAVRŠEN 31. KOPAONIK BIZNIS FORUM: Održano 38 panela sa 1600 učesnika

Tokom Foruma održan je čitav niz bilateralnih i multilateralnih sastanaka.

U hotelu Grand na Kopaoniku završen je danas 31. Kopaonik biznis forum, a predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović je u završnoj reči istakao da je za četiri dana trajanja događaja bilo oko 1.600 učesnika, da je održano 36 panela, četiri plenarne sesije, te da su bila tri specijalna gosta i jedan hard tok intervju.

On je rekao da će za 15 dana na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sajtu Kopaonik biznis foruma biti objavljene ključne preporuke Foruma, a da će sledeći, 32. KBF biti održan od 2. do 5. marta 2025. godine.

- Na forumu su učestvovali predsednica Vlade Srbije, guverner Narodne banke Srbije, svi ministri iz ekonomskog dela Vlade Srbije, predsednik Fiskalnog saveta Srbije, imali smo goste iz regiona, potpredsednika Vlade Severne Makedonije, ministra finansija Bosne i Hercegovine. Specijalni gost je bio Džefri Saks, koji je održao zanimljivo predavanje, govorio je glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Izvorski, zatim Mekgetigen, šef misije Međunarodnog monetarnog fonda - rekao je on. Dodao je da želi da posebno istakne učestvovanje na Forumu biznismena Miroslava Miškovića.

Vlahović je naglasio da se razgovaralo o velikom broju raznih tema iz oblasti ekonomije ali da je agenda i modernizovana a kao najauktuelnije teme je naveo obrazovanje, veštačku inteligenciju, kreativnu industriju, klimatske promene, tržište rada. "Predstavili smo i rezultate indeksa korporativne reputacije, EXPO 2027, ako se ne varam to je prvi put da se EXPO predstavlja, zatim Forum naprednih tehnologija NIŠ i inicijativu Novosadskog sajma.

Tokom Foruma je održan čitav niz bilateralnih i multilateralnih sastanaka, s obzirom da su sa nama u ova četiri dana bili prisutni vlasnici, direktori i kompletan menadžment najvećih srpskih i regionalnih kompanija iz finansijskog i realnog sektora", rekao je on.

Naveo je da se Forum finansira od sponzora i da se ni dinar iz budžeta ne izdvaja za njegovo održavanje. Vlahović je zahvalio sponzorima, partnerima Foruma, posebno domaćinu MK grupi i hotelu Grand. Zahvalio je i medijima, koji su, kako je rekao strpljivo i pažljivo pratili rad Foruma. - Hoću da uputim zahvalnost našim medijskim partnerima, Tanjugu, Ninu i Blicu - rekao je Vlahović.

(Srbija Danas/Tanjug)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.