ZAŠTITIMO NAŠE PROIZVODE! Uskoro novi zakon o oznakama geografskog porekla, EVO KOJE NOVINE DONOSI

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2020, 17:41

ZAŠTITIMO NAŠE PROIZVODE! Uskoro novi zakon o oznakama geografskog porekla, EVO KOJE NOVINE DONOSI

Za pojedine proizvode nema proizvođača

Do kraja godine trebalo bi da bude usvojen novi zakon o oznakama geografskog porekla za prehrambene proizvode kojim se, između ostalog, predlaže da oni proizvodi koji imaju ovu oznaku, a ne proizvode se poslednjih sedam godina izgube ovaj status, kažu u Ministarstvu poljoprivrede.

-Mi, nažalost, imamo takvu situaciju da za pojedine proizvode nema proizvođača iz različitih razloga.

 Iz nekih objektivnih, poput >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kladovskog kavijara, koji se ne može proizvoditi jer u Dunavu više nema nekih od tih vrsta riba ili su retke.

 -Dok za neke druge jednostavno nema interesovanja, kaže Branislav Raketić, rukovodilac Grupe za kvalitet, deklarisanje i označavanje hrane u Ministarstvu poljoprivrede.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.