ZAKAZIVANJE TERMINA NA DVA KLIKA: Za jedan dan 15.000 roditelja prijavilo svoju decu za polazak u školu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2020, 09:15

ZAKAZIVANJE TERMINA NA DVA KLIKA: Za jedan dan 15.000 roditelja prijavilo svoju decu za polazak u školu

Nova usluga e-uprave funkcioniše posle registracije preko dva klika preko kojih roditelji zakazuju termin za posetu željenoj školi za svoje dete, razgovor i testiranje.

Preko sistema e-uprave za jedan dan 15.000 roditelja budućih đaka prvaka zakazalo je termine za dolazak u škole, rekao je danas za TV Prva direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović.

- Usluga je nova i omogućuje da roditelji prvi put ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << moraju da nose nijedan dokument sa sobom u školu jer su umrežene skole, domovi zdravlja i više ministarstava - rekao je Jovanović.

Svake godine je oko 65.000 prvaka, a termini se zakazuju do 10. jula.

Testiranja su do 20. jula, pa Jovanović ocenjuje da će svi moći da zakažu termin i upišu dete u osnovu školu uz samo jedan odlazak.

Za one koji ne koriste internet, alternativa je zakazivanje posete školi preko školskih telefona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.