WEG gradi fabriku u Srbiji

Izvor: B92, 07.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WEG gradi fabriku u Srbiji

Beograd -- Kompanija za proizvodnju i prodaju bele tehnike, audio i video uređaja WEG u junu će početi da gradi fabriku u Srbiji.

Grupa WEG se bavi proizvodnjom i distribucijom bele tehnike, kućnih aparata i audio i video uređaja

Grupa WEG, čije sedište je u Beogradu, za sada proizvodi u Turskoj i Kini, a početak proizvodnje u Srbiji očekuje se krajem godine, kazala je direktor marketinga Veg-a Tijana Jovanović-Katalinić i dodala da se fabrika, vredna dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona evra, gradi uz pomoć sredstava koje je odobrio Fond za razvoj Srbije.

WEG je 3. aprila otvorio novi prodajni centar u Nehruovoj ulici na Novom Beogradu, tako da sada ima četiri prodavnice u Beogradu i jednu u Nišu, a do kraja godine planira otvaranje još sedam prodavnica u Srbiji.

Kompanija je 2007. godine ostvarila promet od 30 miliona evra, a prema podacima Agencije za privredne registre, 2007. je imala dobit od 21,23 miliona dinara na osnovu prihoda od 1,77 milijardi dinara.

Grupa WEG osnovana je 1996. godine, ima sedam predstavništava u svetu i bavi se proizvodnjom i distribucijom bele tehnike, kućnih aparata i audio i video uređaja. WEG je u Srbiji vlasnik hotela Balkan u Beogradu i motela Velika Plana.

Kompanija će tokom ove godine početi i da prodaje svoju belu tehniku, male kućne aparate i audio-video uređaje u prodavnicama međunarodnog trgovinskog lanca Metro, na tržištima 31 zemlje. WEG je ugovor o plasiranju robe u Metrou potpisao sa centralom kompanije, tako da će se roba plasirati u Evropi, Aziji i Africi.

Uređaji te kompanije se od 2005. godine prodaju se u Metro centrima u Srbiji a u Hrvatskoj od 2006. godine, a do sada je tim putem plasirano više od 200 hiljada komada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.