Vujović: Zatvaranje i saniranje deponije u Topoli FOTO

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 12:31

Vujović: Zatvaranje i saniranje deponije u Topoli FOTO

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović posetila je Topolu i razgovarala sa upravom kako bi se rešio problem nesanitarne deponije u naselju Torovi.

"Cilj Vlade Republike Srbije i Ministarstva na čijem sam čelu je Srbija bez nesanitarnih deponija. Danas sam u Topoli kako bismo dogovorili korake za zatvaranje i saniranje deponije Torovi, koja postoji već 60 godina i prostire se na 1,1 hektara. U toku su radovi na saniranju deponija u Rumi, Požegi i Zrenjaninu, a kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam imala priliku da danas razgovaram i sa odbornicima i aktivistima, drago mi je što je, i pored nesuglasica na lokalu, zajednička želja svih da se deponija Torovi sanira. Ministarstvo zaštite životne sredine predano radi sa našim evropskim partnerima na uređenju šest regionalnih centara ali, istovremeno, i sa lokalnim samoupravama", istakla je ministarka Vujović.

Opština Topola će do kraja godine izraditi projekat potpunog zatvaranja, sanacije i rekultivacije deponije "Torovi", i sa njim učestvovati na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine u 2024. godini.

Ministarka Vujović obišla je i prečistač otpadnih voda čiji je kapacitet 8.000 ekvivalent stanovnika i na koji je priključeno već oko 4.000 korisnika. Opština je Ministarstvu dostavila projekat izgradnje nedostajuće kanalizacione mreže u dužini od 15 kilometara.

"Topola je jedan od dobrih primera opština u Srbiji, koje imaju prečistač koji je u funkciji. Ministarstvo će pomoći Opštini u izgradnji nedostajuće kanalizacione mreže, kao i u unapređenju rada samog prečistača. Samo zdrava životna sredina je pravi put za razvoj naše dece i razvoj svake opštine u Srbiji",naglasila je ministarka Vujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zatvaranje i saniranje deponije u Topoli: Ministarka Vujović obećala pomoć u izgradnji nedostajuće kanalizacione mreže

Izvor: Blic, 27.Jun.2023, 11:21

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović posetila je juče Topolu i razgovarala sa opštinskom upravom kako bi se rešio problem nesanitarne deponije u naselju Torovi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.