Vujović: Sprovođenje reformi dobitna kombinacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2016, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Sprovođenje reformi dobitna kombinacija

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je danas da sprovođenje ekonomskih i strukturnih reformi predstavlja dobitnu kombinaciju za sve.

"Odustajanje od reformi nije moguće bez velikih troškova za sve, sem izuzetnih malih grupa neradnika, muvatora i ostalih", rekao je Vujović na Biznis forumu na Kopaoniku.

Prema njegovim rečima, ne postoji povratak na "socijalizam, rente i deficite" koje Srbija ne može da izdrži.

On je dodao da je cilj da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postane moderna država u svakom pogledu i da izađe iz ove situacije tako što će svi gledati u budućnost.

"Ove reforme koje se sprovode 17 meseci efektivno, daju dobre rezultate", istakao je Vujović.

On je podsetio da je fiskalni deficit smanjen sa 6,6 na 3,7 odsto BDP-a, i dodao da je to smanjenje rezultat programa fiskalne konsolidacije.

Vujović je rekao da je taj program sastavljen sredinom 2014. godine, kada je on preuzeo dužnost i da su njegovi ključni elementi smanjenje rasta duga, povećanje prihoda, strukturne reforme i ostale politike koje unapređuju investiciono okruženje.

Vujović je rekao da penzije na dugi rok treba da porastu, ali da je za to potrebno da se stvore uslovi finansijske stabilnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.