Vujović: Brat u firmi od 5 € sa 1.000 pari patika

Izvor: B92, 07.Dec.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Brat u firmi od 5 € sa 1.000 pari patika

Ministar finansija Dušan Vujović kaže da je jedan od ciljeva reforme Poreske uprave i brži povraćaj PDV-a.

On je u skupštini u toku rasprave o predlogu budžeta za narednu godinu rekao da se sada kasni sa povraćajem PDV-a zato što imamo razne slučajeve zloupotrebe u tom procesu.

"Jer, pojave se fantomske firme koje povuku nazad PDV i odjednom na tržištu imate patike gde je PDV vraćen i onda ta firma proglasi bankrot i neko je preuzme za pet evra, brat ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rođak i imate firmu za pet evra koja ima 1.000 pari patika na koje je kompletno vraćen PDV. I odjenom imate robu na koju nisu plaćeni porezi", naveo je Vujović.

Kaže, da bi kada se pojavi neko ko iza sebe ima 150 registrovaniih i ugašenih firmi to moralo da bude "crveno svetlo" Poreskoj urapvi.

"Reformom Poreske uprave želimo da oni to rade bez zadržavanja procesa. Još se radi u poluručnom režimu i zato imamo kašnjenja. Nama je u interesu da se što više PDV vrati da ne bismo imali veštačko povećavanje suficita", objasnio je Vujović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.