Vujčić: Petrovu sam objasnio zašto se ne slažem s Lovrinovićem

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Nov.2015, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujčić: Petrovu sam objasnio zašto se ne slažem s Lovrinovićem

ZAGREB - Božo Petrov popio je prije nekoliko dana kavu s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem u zagrebačkom Sheratonu.

Do susreta je, kaže guverner Vujčić, došlo na poticaj zajedničkog prijatelja, a glavna tema jednoipolsatnog razgovora bila je monetarna politika. Vujčić kaže da je Petrovu objasnio u čemu se razilazi sa Mostovcem Ivanom Lovrinovićem koji je vodio pregovore sa prvacima SDP-a i HDZ-ea o ekonomskom dijelu Mostova programa. Vujčić kaže da je objašnjavao >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << zašto ne bi bilo dobro ići na ukidanje valutne klauzule i promjene u tečajnoj politici koje bi vodile slabljenju domaće valute.

- Nadam se da je naš razgovor bio koristan, što će dalje biti vidjet ćemo, kratko je prokomentirao Vujčić.

Prošli je tjedan guverner kazao kako ne bi bilo dobro da se pregovori odulje jer bi odugovlačenje obeshrabrilo investitore koji su ionako reagirali podizanjem cijene zaduživanja za Hrvatsku.

Vujčić je, inače, veliki zagovornik reformi koje bi trebale voditi poboljšanju poslovne klime te snažne fiskalne konsolidacije koja bi išla za tim da se smanji fiskalni deficit i zaustavi javni duga.

Da je kava s Vujčićem djelovala na Petrova moglo se naslutiti i iz jučerašnjih Lovrinovićevih izjava.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.