Vujanović: Ekonomija pre crkve

Izvor: B92, 19.Sep.2011, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović: Ekonomija pre crkve

Podgorica -- Crnogorski predsednik Filip Vujanović kaže da bi za društvo bilo mnogo bolje da aktuelizuje ekonomske i socijalne teme, umesto što se bavi pitanjima Crkve.

"Veoma bih se radovao da maksimalnu aktuelnost u Crnoj Gori imaju ekonomske i socijalne teme", kaže on.

"Moram reći da očigledno ne uspevamo da te teme nametnemo, iako su one izuzetno vredne i značajne, rekao bih kapitalno bitne za Crnu Goru", rekao je Vujanović.

On je rekao da u Crnoj Gori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba povećati životni standard i obezbediti da Crna Gora nastavi jedan, kako je rekao, sjajan investicioni ciklus koji je imala i osigura da, kroz investicije i razvoj preduzetništva, bude obezbeđen bolji kvalitet života.

On je napomenuo da je u proteklih 10 meseci nastojao da pokaže lično usmerenje na ekonomska i socijalna pitanja i radovao se organizaciji „sjajnih ekonomskih foruma" u Srbiji, Češkoj, Slovačkoj i Sloveniji, kao i učešća na sastanku partnerstva američkih i balkanskih kompanija u SAD, ali i nedavnom boravku u Azerbejdžanu gde je promovisao atraktivnost Crne Gore.

"Međutim, ovde se stalno aktuelizuje priča koja ima svoju vrednost, ali je do te mere naglašena da imam utisak da se samo o njoj priča", rekao je on govoreći o pitanju crkve.

Odgovarajući, ipak, na pitanje o Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, Vujanović je ponovio da ona treba da prihvati realnost i činjenicu da treba da deluje u samostalnoj Crnoj Gori u kojoj je većinska nacija i vernička grupa crnogorska.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.