Vučićev posjet Zagrebu odgođen zbog najnovijih tenzija

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Okt.2017, 06:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićev posjet Zagrebu odgođen zbog najnovijih tenzija

ZAGREB - Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, još neko vrijeme neće doći u Hrvatsku, iako je njegov posjet bio neslužbeno najavljen i u Beogradu i u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Uredi jednog i drugog predsjednika su u kontaktu i komuniciraju, ali posljednji događaji pokazuju kako još uvijek nije sazrelo vrijeme za ovakav susret.

- Bez obzira na to kada će se posjet dogoditi, komunicira se na razini ureda kako bi se realizirao posjet predsjednika Republike Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << informacija je koju smo dobili od visokog dužnosnika Republike Hrvatske.

Iako će u predsjedničkom uredu pokušati objasniti kako se ne radi o odgodi Vučićeva posjeta jer isti tehnički još nije bio dogovoren, nesumnjivo je da do napretka u odnosima Hrvatske i Srbije skoro neće doći. Jer postojao je načelni dogovor da će Vučić u studenom ili prosincu doći u Zagreb na susret s Kolindom Grabar-Kitarović i predstavnicima ovdašnjeg državnog vrha.

Premda su na Pantovčaku relativizirali odgodu dolaska predsjednika Srbije, znakovito je da je sugovornik Jutarnjeg lista u dva navrata ukazao na 'posljednje događaje koji su pokazali kako još nije vrijeme za susret'.

Podsjetimo, odnosi Hrvatske i Srbije posljednjih dana nategnuti su zbog izjave srpskog ministra obrane Aleksandara Vulina kako se u Hrvatskoj vodio građanski rat. Istovremeno, Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova, žestoko reagirao na proteste iz Hrvatske zbog podizanja spomenika Milanu Tepiću, majoru JNA koji je 1991. u samoubičakoj akciji digao u zrak bjelovarsko skladište oružja, te pritom ubio 11 branitelja i izazvao golema razaranja okolnih naselja.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.