Vučić zapratio sve vinarije pred manifestaciju Sveti Trifun na Savskom vencu

Izvor: B92, 02.Feb.2020, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zapratio sve vinarije pred manifestaciju "Sveti Trifun na Savskom vencu"

Beograd -- Aleksandar Vučić zapratio je danas sa svog službenog naloga @buducnostsrbijeav sve srpske vinarije koje imaju instagram profil.

On je juče, boraveći u vinariji Kovačević sa evropskim komesarom za proširenje Borelom, rekao da Srbija ima sve više vinara i da je to jedna od domaćih industrija koja se sve brže razvija.

Odluku da zaprati sve naloge vinarija u Srbiji predsednik je doneo sam, želeći da na taj način pomogne promociji vinske industrije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Predsednik se na to odlučio baš pred događaj koji organizuje Savez vinara i vinogradara 13. februara, manifestaciju pod nazivom "Sveti Trifun na Savskom vencu", na kojoj će najbolji srpski ocenjivači vina vršiti procenjivanje vina u osam kategorija: belo vino od autohtone sorte, belo vino od internacionalne sorte, roze vino, crveno vino od autohtone sorte, crveno vino od internacionalne sorte, penušava vina, tradicionalna proizvodnja vina i slatka i aromatizovana vina.

Nakon zavšenog ocenjivanja, u Kući kralja Petra I, u Beogradu, istog dana biće proglašeni pobednici i dodeljene srebrne, zlatne i velike zlatne medalje za najbolja vina u svakoj od kategorija.

Vučić je juče za Prvu TV, nakon što je sa visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepom Borelom obišao vinariju Kovačević na Fruškoj Gori, kazao da je ponosan na srpske vinare.

Upitan sa kakvim utiscima je Borel otišao i da li je probao srpska vina, Vučić je kazao da je izneo jedno od boljih španskih vina, ali i najbolja srpska vina.

"Naša vina su sve bolja. U celoj Srbiji je sve bolja vinska industrija, ali još nemamo dovoljno vinograda. Srbima time može da se ponosi, posebno jer smo toliko zaostajali za regionom. Kao neko ko se pomalo razume, mislim da drastično napredujemo i prelazimo sve u regionu koji su bili ispred nas", naglasio je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ALEKSANDAR VUČIĆ ZAPRATIO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA SVE VINARIJE: "Ponosan na sve vinare"

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2020

Predsednik je sa svog službenog naloga zapratio sve vinarije koje imaju svoj instagram profil pred manifestaciju "Sveti Trifun na Savskom vencu"...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podelio je na svom Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" tekst sa portala B92.net o tome da je sa svog službenog naloga...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.