Vučić stigao u Davos i poslao PORUKU SRBIJI: Jednu stvar je ODMAH PRIMETIO po dolasku! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2020, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić stigao u Davos i poslao PORUKU SRBIJI: Jednu stvar je ODMAH PRIMETIO po dolasku! (FOTO)

Vučić je primetio i da su "Amerikanci zauzeli ceo Davos"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Davos, švajcarski zimski centar, gde danas počinje tradicionalni godišnji Svetski ekonomski forum.

- Šestu godinu za redom borimo se za bolje pozicioniranje Srbije u svetu i dolazak novih investitora u našu Srbiju - naveo je Vučić na zvaničnom instagram nalogu uz fotografije iz tog mesta.

Dodao je i da su "Amerikanci zauzeli ceo Davos" i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je naša delegacija smeštena u Klostersu, dvadesetak kilometara od kongresnog centra.

Vučić će prisustvovati kasnije danas ceremoniji zvaničnog otvaranja Foruma i izlaganju predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i skupu na kojem će se obratiti predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp.

Šestu godinu za redom borimo se za bolje pozicioniranje Srbije u svetu i dolazak novih investitora u našu Srbiju. Amerikanci zauzeli ceo Davos, mi smo smešteni u Klostersu, dvadesetak kilometara od kongresnog centra #WEF2020

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 20, 2020 at 4:19am PST

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić će učestvovati na sesiji "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana".

Planirano je i obraćanje predsednika Srbije na skupu pod nazivom "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu".

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, Vučić će imati i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, privrednicima i predstavnicima finansijskih institucija, navodi se u saopštenju.

Glavne teme ovogodišnjeg skupa su klimatske promene i akcije, a jedna od najvažnijih sesija je "Sprečavanje klimatske apokalipse".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.