Vučić srušio Sertićev predlog na sastanku sa MMF

Izvor: Blic, 06.Maj.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić srušio Sertićev predlog na sastanku sa MMF

Premijer Aleksandar Vučić srušio je predlog ministra Željka Sertića da se odloži privatizacija 25 firmi u restrukturiranju.

- Neću da trpim javašluk. Zato sam skinuo Sertićev predlog na sastanku sa MMF-om - rekao je Vučić i dodao da je ovaj njegov potez šokirao predstavnike Fonda.

Vučić je istakao da bi ponovno odlaganje rešenja možda prijalo njegovoj stranci, ali da on zna da ni u naredne dve godine ništa ne bi bilo urađeno.

- Prezirem stalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odlaganja. Zato sam srušio Sertićev predlog i prihvatio predlog MMF da za svako od tih 25 preduzeća razgovaramo sa poveriocima i da uredbama za svako od njih utvrdimo rok za privatizaciju - kaže Vučić.

On je medije zamolio da ne podržavaju sve one koji štrajkuju.

- Mnoge firme od tih u kojima navodno rade oni koji nisu šest meseci ništa proizvodili, troše pare građana Srbije - rekao je Vučić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Glupa ideja da molim MMF za firme"

Izvor: B92, 06.Maj.2015

Beograd -- Aleksandar Vučić kaže da na sastanku s predstavnicima MMF nije tražio produžetak roka za zaštitu 25 firmi u restrukturiranju od naplate potraživanja poverilaca,..Kako kaže, predstavnicima MMF-a je rekao da vlada neće tražiti produžetak roka za zaštitu tih firmi jer to smatra "glupom"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.