Vučić se obraća u podne, Savez za Srbiju pozvao građane da se okupe ispred Predsedništva

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Mar.2019, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se obraća u podne, Savez za Srbiju pozvao građane da se okupe ispred Predsedništva

BEOGRAD - Savez za Srbiju (SzS) pozvao je građane da se danas okupe ispred zgrade Predsedništva.

"Nakon što su se RTS i vlast ponovo oglušili o opravdane zahteve protesta '1 od 5 miliona', nakon što je ministar policije poslao policiju na goloruk narod i nakon što su ponovo besomučno lagali na Pinku i RTS-u o dešavanjima na protestu, pozivamo sve građane da se okupimo zajedno kod Predsedništva u nedelju u 5 do 12", navodi se u pozivu.

Okupljamo se na konferenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za medije (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, kaže se još u pozivu i dodaje "da podnese ostavku najveći lažov u istoriji Srbije".

Policija opremljena za razbijanje demonstracija izbacila je u subotu uveče učesnike protesta "1 od 5 miliona" iz zgrade RTS-a.Lider Dveri Boško Obradović pozvao građane da se u nedelju okupe ispred zgrade Predsedništva.Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija na miran način rešila situaciju u RTS-u i da je jedna osoba privedena.

Direktor RTS Dragan Bujošević rekao je da su protesti upadom u zgradu te medijske kuće izgubili legitimitet.

Predsednica Vlade Ana Brnabić osudila je upad demonstranata i lidera SzS u zgradu RTS-a i poručila da država neće tolerisati nasilje.UNS istakao da upad u zgradu RTS-a predstavlja nedopustiv pritisak na novinare, medijske radnike i nezavisnost uređivačke politike.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.