Vučić saopštio sjajne vesti: Nova vrsta pomoći – po osobi 35.000 dinara VIDEO

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 17:58

Vučić saopštio sjajne vesti: "Nova vrsta pomoći – po osobi 35.000 dinara" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država obezbediti dodatnu finansijsku pomoći, pored predviđene 7,2 milijarde dinara u 2024. godini.

Vučić je najavio novu vrstu pomoći, a to je izdavanje vaučera za apoteke, kojima bi mogli da se kupuju lekovi i suplementi, od 35.000 dinara po osobi.

"Mi smo sa 130 miliona dinara ulaganja došli do 7,2 milijarde dinara u 2024. godini i to će biti više nego što je rečeno. U dogovoru sa predsednicom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade, ministrom finansija, ministarkom zdravlja, gospođom Darijom Kisić i gospodinom Selakovićem dogovorili da odmah idemo na izdavanje vaučera za apoteke za kupovinu lekova i suplemenata, to je 35.000 dinara po osobi, ukupno 100 miliona dinara, vaučeri za banju, more preko Crvenog krsta u Balšićima za porodicu u iznosu od 50.000 dinara, finansijski efekat je 142,5 miliona dinara i idemo sa jednokratnom pomoći od 25.000 dinara, što znači da se izdvaja sve ukupno 3 miliona evra", rekao je Vučić.

Kako je rekao, pod dva, ide se na izdavanje vaučera za rehabilitaciju u banjama, planinama i na moru preko Crvenog krsta u Baošićima.

"Predlog je za vrednost vaučera od 50.000 dinara za porodicu, finansijski efekat je 142,5 miliona dinara. I idemo sa jednokratnom pomoći, novčanom pomoći, od 25.000 dinara, efekat je finansijski 71,25 miliona, što znači negde oko 320 miliona dinara, nešto manje od tri miliona evra. To nije mali novac", naveo je Vučić.

Naveo je da će se, zbog onoga što ih mnogo više muči i što im je neuporedivo potrebnije, a posebno što se kvaliteta pomagala tiče, gledati da po tom pitanju država pomogne što je moguće više.

"Nisam danas ja bio dovoljno spreman zajedno sa ljudima iz vlade da odgovorim na pitanje do koje mere i sa kojim finansijskim efektima, ali ono što smo se dogovorili to je da u narednih 20 dana pravimo radne sastanke, ne ovakve događaje na kojima ćemo da donesemo odluku i da po tom pitanju umnogome pomognemo i našoj deci i svim ljudima koji boluju od retke bolesti", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: “Nova vrsta pomoći – po osobi 35.000 dinara”

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 15.Jan.2024

SRBIJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država obezbediti dodatnu finansijsku pomoći, pored predviđene 7,2 milijarde dinara u 2024. godini. Vučić je najavio novu vrstu pomoći, a to je izdavanje vaučera za apoteke, kojima bi mogli da se kupuju lekovi i suplementi,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.