Vučić obišao fabriku MEI TA kod Obrenovca: Dualno obrazovanje je budućnost (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić obišao fabriku MEI TA kod Obrenovca: Dualno obrazovanje je budućnost (FOTO/VIDEO)

Predsednik istakao da je srećan što postoji tako jaka i moćna fabrika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku Mei Ta Europe u Bariču kod Obrenovca, gde je prisustvovao obuci za novozaposlene, kao i predavanju za učenike obrenovačke Tehničke škole, koja se organizuje u toj kompaniji.

Vučić kaže da je srećan što je Srbija uvela dualno obrazovanje, te da je u tome budućnost.

- Do svega mora da se dođe teškim radom. Moja molba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da budete posvećeni i da svojim radom sve što su ulagali vratite svojim roditeljima a tako i državi - rekao je Vučić.

On je rekao da u toj fabrici radi 3.000 radnika i poručio im da budu vredni.

 - Lako je da budete protiv, ali je mnogo teže da budete marljivi i radni, a samo tome ćete moći da postignete uspeh - poručio je Vučić.

Vučić je obišao livnicu i pogon za mašinsku obradu posle čega je razgovarao sa učenicima Tehničke škole iz Obrenovca.

Njima je preneo da mu je jedan od najvećih svetskih lidera, Šimon Perez, jednom u razgovoru rekao da će budućnost imati samo oni u čijim zemljama radnici budu učili, a učenici budu radili, jer drugačije neće moći da izdrže tržište i konkurenciju, i neće moći da opstanu.

- Posebno sam srećan zbog mogućnosti da se bavimo dualnim obrazovanjem i porod bezbroj otpora. Srećan sam što postoji ovako jaka i moćna fabrika u Obrenovcu - poručio je Vučić.

Dodao je da je zadivljen i onim što je video u fabričkoj livnici i pogonu za mašinsku obradu, jer je, kaže, potrebno da imamo obučene radnike, mlade koji mogu da napreduju.

- Ne može se bez teškog rada do dobrog života. A, moja molba je da budete posvećeni i da angazmanom i radom sve štio su u vas ulagali, vratite roditeljima i zemlji. A, mi kao država pomažemo koliko možemo - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je srećan što je u toj fabrici, te da su pre 5 godina kada se govorilo o toj investiciji svi bili skeptični.

- Danas je u ovoj fabrici 3.046 radnika. Posebno sam srećan što u fabrici rade ljudi iz Čukarice, Uba, Lakovca. Vama gospodine Ben Čen hvala, našalili ste se da ćete ako budem predsednik graditi fabriku ovde, našalite se vi još jednom tako - poručio je Vučić.

On je dodao da su Srbiji potrebni vredni radnici koji će biti plaćeniji sve više.

- Neće biti važno da li neko ima fakultet ili ne, već da li zna nešto da uradi - kazao je Vučić.

Vučić smatra da je posebno ponosan na tu fabriku i ljude koji rade u njoj.

- Da sutra ne budem ništa, ko god da uđe u ovu fabriku znaće da smo je mi izgradili, zajedno sa našim kineskim prijateljima. Mi ćemo dočekati kineskog predsednika u Srbiji kako ga nijedna zemlja u svetu nije dočekala - rekao je Vučić.

Kompanija Mei Ta Europe se bavi proizvodnjom automobilskih delova, delova motora i opštih industrijskih delova.

Prva fabrika u Bariču kod Obrenovca otvorena je u aprilu 2017.godine, a druga u junu prošle godine.

Mei Ta je ukupno u dve fabrike u Obrenovcu uložila 150 miliona evra, a zapošljava 3.050 ljudi. Postoji potreba za novim zaposlenima i zato konstantno organizuju obuke za nove radnike.

Fabirka ima saradnju sa opštinama Obrenovac, Lazarevac, Lajkovac, Valjevo...

Vučić je fabriku posetio u pratnji predsednika Mei Ta grupe Ben Čena, ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo, predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića i ministra prosvete Mladena Šarčevića, gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.