Vučić na svečanosti početka radova fabrike Leoni u Kraljevu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić na svečanosti početka radova fabrike Leoni u Kraljevu

Do 2023. godine u toj fabrici u gradu na Ibru trebalo bi da radi blizu 5.000 radnika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanosti povodom početka radova na izgradnji fabrike kablova Leoni u Kraljevu. Kako je ranije najavljeno, vrednost investicije Leonija iznosi blizu 60 miliona evra, a do kraja ove godine očekuje se da bude zaposleno 150 ljudi.

SRBI SE SETILI: Dragana i Aleksandar se iz grada vratili u selo, a sad im OVO VOĆE donosi odličnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zaradu

.

Proizvodna površina u Kraljevu prostiraće se na 45.000 metara kvadratnih, a predviđeno je da početkom februara sledeće godine izađu prvi semplovi iz prvog dela fabrike, dok će krajem 2019, odnosno početkom 2020. godine fabrika početi serijsku proizvodnju.

MMF podigao prognozu rasta Srbije na ČETIRI ODSTO za 2018: Iduće godine PAD NEZAPOSLENOSTI

Leoni u Srbiji već ima tri fabrike, u Prokuplju, Malošištu i Nišu, gde je zaposleno oko 6.000 radnika, i trenutno je jedan od 15 najvećih izvoznika u Srbiji. Kako je saopštila Pres služba, predsednik će na Ratarskom imanju u Kraljevu boraviti sutra od 12.30 časova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.