Vučić o planovima za subotu: Ako ostvarimo 90–95 odsto toga, biću najsrećniji čovek na svetu

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 19:45

Vučić o planovima za subotu: Ako ostvarimo 90–95 odsto toga, biću najsrećniji čovek na svetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti u Srbiji iz Davosa, gde učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu.

"Večeras imam jedan interesantan sastanak", rekao je Vučić na Pinku i dodao da će na njemu učestvovati mnogi važni ljudi.

Sastanak će biti zatvoren, a učestvovaće premijer Katara, britanski ministar spoljnih poslova, japanski ministar za tehnologiju i digitalizaciju, mnogi afrički predsednici, evropski posrednik Miroslav Lajčak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na samom početku obraćanja predsednik se osvrnuo na sastanak sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

"Ne postoji važnija osoba sa kojom možete da se sastanete u Evropi. Za nas je bio veoma dobar, odličan sastanak. Razgovarali smo o svim bitnim pitanjima za Srbiju. Od regionalnih odnosa do plana rasta koji je predložila Ursula. Nastavićemo te razgovore u Skoplju uz prisustvo drugih evropskih zvaničnika i američkih", rekao je on.

On je ponovio da će u subotu predstaviti važne stvari i pozvao građane da to gledaju.

"Pozivam ih i da se uključe u to što radimo u našoj zemlji. Dakle, samo da uvek razumeju jedna stvar, pošto će i za to što budemo rekli oko plata i penzija, to što budemo rekli oko objekata koje ćemo da izgradimo, oko stvari koje ćemo da promenimo. Ljudi znaju da je to istina. Znaju i stranci da kada kažem da ćemo da uvedemo sankcije Rusiji da će one da budu uvedene, a pošto ja to nisam želeo da kažem, zato je hajka ovakva. Inače bih bio kralj, ne kralj, bio bih car demokratije. A da priznam nezavisno Kosovo, odmah bih dobio Nobelovu nagradu za mir", rekao je Vučić.

"Svi se naoružavaju, svi snaže svoje vojne industrije, u naopružavanju Hrvatske vojske ne vidim opasnost za nas, imaju pravo da se naoružavaju, ali i mi smo mnogo ulagali i nastavićemo da ulažemo u vojsku, da bismo mogli da opstanemo i posebno se radujemo rastu naše domaće industrije", rekao je.

"Moraćemo da ulažemo više u vojnu industriju, da krenemo u serijsku proizvodnju dronova pre kraja godine, da više plaćamo naše inženjere", istakao je Vučić, odgovarajući na pitanje da prokomentariše listu najmoćnijih vojski u svetu koju je objavio Global fajerpauer.

"Gledaćemo da na Kosovu plaćamo u dinarima, to je ono za šta se borimo. Mi nismo nuklearna sila, ali štitićemo svoj narod, samo nemojte očekivati da se ponašamo neodgovorno", rekao je predsednik Srbije na pominjanje najave prištinskih vlasti da će ukinuti upotrebu dinara na Kosovu.

"U subotu u 5 ili 6 ćemo predstaviti planove, mnogo problema imamo da predstavimo nešto za šta bi bilo potrebno 9 sati. Okačićemo sve to na internet da svi mogu da vide kako radimo i napredujemo. Ako ostvarimo 90–95 odsto toga, biću najsrećniji čovek na svetu", kazao je Vučić na Pinku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.