Vučić i predsednik HBIS Grupe o Železari i planovima za 2018. godinu

Izvor: BKTV News, 18.Dec.2017, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i predsednik HBIS Grupe o Železari i planovima za 2018. godinu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros s predsednikom HBIS Grupe Ju Jongom o poslovanju Železare Smederevo i planovima za narednu godinu.

Vučić je izrazio duboku zahvalnost predsedniku Narodne Republike Kine Si Ðinpingu, kineskom narodu i predsedniku HBIS Grupe Ju Jongu za očuvanje i današnje uspešno poslovanje Železare Smederevo.

Ju je predsednika Srbije informisao o rezultatima poslovanja u 2017. godini, u kojoj je proizvedeno 1,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << miliona tona čelika. Ostvareni prihod iznosi 750 miliona dolara u odnosu na 433 miliona dolara ostvarenih prošle godine, dok su ukupne investicije u Železaru u 2017. godini iznosile 160 miliona dolara.

On je izneo planove za narednu godinu, kojima je predviđena proizvodnja 1,8 miliona tona čelika, uz ukupni prihod od milijardu dolara, saopštila je pres služba Predsednika.

Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Predsednik Vučić se posebno osvrnuo na brigu koju kompanija Hestil posvećuje radnicima smederevske Železare.

Kompanija Hestil, kako se navodi u saopštenju, konstantno radi na poboljšanju radnog okruženja, uslova rada i aktivno promoviše obuku osoblja, koristeći pomoć kineskog Ministarstva trgovine u organizaciji obuka u inostranstvu.

Kineski Hestil peuzeo Železaru, budućnost Fijat u Srbiji zagarantovana, deficit minimalan

Ju je informisao predsednika Srbije i o razvoju industrijske zone Smederevo i izrazio nameru da u sledećoj godini HBIS Grupa dovede značajan broj kompanija iz Kine, koje bi otvorile svoje proizvodne pogone u toj zoni.

Radnici Železare: Od Hestila ne očekujemo čuda, samo da radimo

Vučić je rekao da je vrlo impresioniran rezultatima koje je Hestil postigao u veoma kratkom roku i dodao da će Republika Srbija ostati posvećena bliskoj saradnji Vlade i ove kompanije.

Srbija je napravila veliki napredak u ekonomskim reformama i ekonomskom razvoju, ocenio je Ju.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.