Vučić i na polaganju temeljca za KB Tesla grad

Izvor: B92, 09.Okt.2018, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i na polaganju temeljca za KB Tesla grad

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi od danas u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Kazahstanu, na poziv predsednika države Nursultana Nazarbajeva.

U delegaciji koju predvodi predsednik Vučić su i potpredsednica Vlade i ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, ministar rudarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i gradonačelnici Beograda i Novog Sada Zoran Radojičić i Miloš Vučević.

Između ostalog, planirano je i potpisivanje više sporazuma - Sporazum izmedju Vlade Kazahstana i Srbije o saradnji u borbu protiv kriminala, Memorandum o uzajamnom razumevanju izmedju Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva razvoja Kazahstana u oblasti politike mladih, Memorandum o saradnji i razmeni u oblasti građevinarstva izmedju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva za investicije i razvoj Kazahstana, kao i i Memorandum o razumevanju izmedju nadležnih organa Srbije i Kazahstana u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Predsednik Srbije prisustvovaće i ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju stambenog kompleksa KB Tesla park u Astani, kao i prezentaciji rada Međunarodnog finansijskog centra.

U sredu, predsednik Vučić učestvovaće na plenarnom zasedanju konferencije "Verski lideri za siguran svet", na kojoj će, pored šefa srpske države, govoriti i predsednik Kazahstana, predsednik Senata parlamenta Kazahstana Nurlan Higmatulin, te i vrhovni imam Arapske Republike Egipat, šeik Ahmed al Taieb.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić na polaganju temeljca za Karićev Tesla park FOTO

Izvor: B92, 09.Okt.2018

Astana -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kazahastana Bakitdžan Sagintajev položili su u Astani kapsulu za projekat izgradnje kompleksa BK Tesla park...Taj stambeni kompleks u glavnom gradu Kazahstana gradi kompanija u vlasništvu srpskog biznismena Bogoljuba Karića...Predsednik Srbije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.