Vučić i Skot: Odnosi u usponu, stižu nove firme

Izvor: B92, 21.Mar.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Skot: Odnosi u usponu, stižu nove firme

Premijer Aleksandar Vučić i američki ambasador Kajl Skot ocenili su da su bilateralni odnosi dveju zemalja u usponu.

A to, kako su konstatovali, utiče na veće interesovanje kompanija iz SAD-a za ulaganje u Srbiji.

Potvrdu za takve ocene, kako su istakli, predstavlja i današnje potpisivanje ugovora kojim je američka kompanija NCR proširila poslovanje na srpskom tržištu.

Vučić i Skot razmenili su mišljenja i o pitanjima koja su od zajedničkog interesa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razmotrili su situaciju u regionu, te istakli odgovornu politiku Srbije kao faktora mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Srpski premijer i američki ambasador su razgovarali i o odnosima Beograda i Prištine, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima nakon susreta Vučića i Skota.

Vučić je rekao da Srbija ostaje posvećena dijalogu i Briselskom sporazumu, uprsko tome što su prištinske privremene vlasti u kratkom vremenskom periodu preduzele nekoliko neodgovornih poteza i time ugrozile i dijalog i dogovore iz Brisela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.