Vučić i Mišel u NTP Beograd: Biće potpisan sporazum o projektu vrednom 84,5 miliona evra VIDEO

Izvor: B92, 19.Maj.2022, 15:29

Vučić i Mišel u NTP Beograd: Biće potpisan sporazum o projektu vrednom 84,5 miliona evra VIDEO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel posetili su danas Naučno-tehnološki park Beograd.

Tamo će prisustvovati potpisivanju sporazuma o zajedničkom projektu odnosno finansiranju srpske istraživačke i startap zajednice u ukupnom iznosu od 84,5 miliona evra.

Vučić je dočekao Mišela u NTP Beograd, a sporazum će potpisati šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre i predstavnik Svetske banke u Srbiji Dušan Vasiljević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, ministri Jadranka Joksimović, Branko Ružić, zamednik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i drugi.

Od ukupne vrednosti projekta, EU će donirati 41,5 miliona evra, dok će Svetska banka dati kredit u iznosu od 43 miliona evra.

Projekat će biti realizovan u saradnji sa Fondom za nauku Repulike Srbije i Ministarsrstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Četiri kompanije koje posluje u NTP Beograd biće finansirane ovim sredstvima, a to su: Charge&Go, Anoris tehnology, Pirate Art i Design.

Za 16 časova planiran je sastanak Vučića i Mišela u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike, a zatim će u 17 sati uslediti izjave za medije dvojice zvaničnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šarl Mišel stigao u Beograd

Izvor: Beta Video, 19.Maj.2022

BEOGRAD - Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel danas je stigao u Beograd. Na aerodromu ‘Nikola Tesla’ dočekala ga je premijerka Srbije Ana Brnabić. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.