Vučić dočekao Borisova, zajedno će otvoriti poslednju deonicu Koridora 10

Izvor: RTS, 09.Nov.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić dočekao Borisova, zajedno će otvoriti poslednju deonicu Koridora 10

Na istočom kraku Koridora danas se pušta u saobraćaj deonica od Proseka do Crvene Reke ukupne dužine 22,5 kilometara i time se zaokružuje izgradnje čitavog istočnog kraka od Dimitrovgrada do Niša, dužine od 86 kilometara i 800 metara. Ovu deonicu će zajedno otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i bugarski premijer Bojko Borisov.
Ukupna vrednost izgradnje istočnog kraka procenjuje se na oko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 476 miliona evra. Ova deonica istočnog kraka smatra se i najtežom jer je njome zaobiđena Sićevačka klisura.

Novim auto-putem, dužine 86,8 kilometara, od Niša do graničnog prelaza Gradina putovaće se samo pedesetak minuta.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je oko podneva bugarskog premijera, sa kojim će zajedno otvoriti ovu deonicu Koridora 10.
Savetnik potpredsednice Vlade Nebojša Pavlović rekao je ranije da je istočni krak Koridora 10 vrlo značajan, kako za Srbiju tako i za Evropu.

"Ovo je najbrža i najkraća ruta koja povezuje centralnu i zapadnu Evropu sa Bliskim istokom i Turskom", rekao je Pavlović.
Otvaranjem istočnog kraka, Koridor 10 dobija svoju konačnu formu.
"Još 1970. godine počeo je da se gradi. Trebalo je gotovo 50 godina da bismo dobili ovu saobraćajnicu, koja je od značaja za tranzit, ali i lokalni razvoj i povezivanje ovog dela Srbije", rekao je Pavlović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić o Koridoru 10: Ovo je budućnost koju želimo da ostavimo našoj deci

Izvor: RTS, 09.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na Instagram nalogu zahvalio svima koji su radili na izgradnji Koridora 10, čiji se istočni krak danas otvara. . Na istočom kraku Koridora danas u podne se pušta u saobraćaj deonica...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.