Vučić će biti na otvaranju nove fabrike kompanije Nestle u Surčinu

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 12:37

Vučić će biti na otvaranju nove fabrike kompanije Nestle u Surčinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanom otvaranju nove fabrike kompanije Nestle u Beogradu, saopštila je pres služba predsednika.

Svečano otvaranje fabrike u Železničkoj ulici u Surčinu predviđeno je za 9 časova.

Obratiće se i generalna direktorka kompanije za Nestle Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija Marjana Davidović i direktor kompanije Nestle za jugoistočno evropsko tržište Alesandro Zaneli, najavila je kompanija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kako je navedeno, kroz novu investiciju u fabriku u Surčinu, kompanija Nestle nastavlja da ulaže u srpsku privredu i ljude, istovremeno brinući o prirodnom okruženju zajednice u kojoj posluje.

Na ovaj način kompanija ostaje posvećena održivom poslovanju, obuhvatajući primenu najnaprednijih tehnologija proizvodnje, korišćenje obnovljive energije i efikasno upravljanje otpadom, navodi se u saopštenju.

Izgradnjom fabrike za proizvodnju asortimana na biljnoj bazi, brenda Garden Gourmet, Nestle ističe da je proširio asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, ostajući dosledan globalnim ciljevima u očuvanju prirode i borbi protiv klimatskih promena.

Kompanija Nestle je ranije saopštila da će u novu fabriku hrane na biljnoj bazi u Surčinu uložiti 67 miliona švajcarskih franaka i da će se ona prostirati na 18.440 kvadratnih metara, kao i zaposliti 330 radnika i imati proizvodni kapacitet od 12.000 tona godišnje.

Najavljeno je da će proizvodi iz novog pogona biti plasirani na tržišta Francuske, Nemačke, Holandije, Italije, Španije i Velike Britanije.

Kompanija je navela da će proširiti mrežu lokalnih dobavljača, u nameri da nastavi da podržava lokalnu ekonomiju.

Nestle je 2012. godine preuzeo fabriku Centroproizvoda u Surčinu i u njoj nastavio proizvodnju omiljenog srpskog brenda "C" i započeo proizvodnju iz asortimana svetski poznatih marki Tomi, Magi i Nestle Profesional koje izvozi u više od 40 zemalja sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.