Vučić: To nije pitanje kulture pijenja, to je biznis VIDEO

Izvor: B92, 03.Apr.2023, 12:19

Vučić: To nije pitanje kulture pijenja, to je biznis VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Verone.

Rekao je da pre kraja godine očekuje premijerku Italije Đorđu Meloni u Srbiji.

On se danas sastao sa premijerkom Italije Đorđom Meloni, a u društvu premijera Albanije Edija Rame, na sajmu "VinItaly" u Veroni.

"Veoma sam zadovoljan onim što smo ove uradili. Razgovarali smo i o privredi, nabavkama gasa i svim svetskim temama. Za nas je bilo važno da čujemo kako Italija i Evropa razmišljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da sagledamo svoju poziciju", rekao je Vučić.

Italija je treći spoljnotrgovinski partner Srbije.

Obavestio je da će Italija kao spoljno-trgovinski partner veoma da raste. Sledeće godine kreće proizvodnja novog popularnog elektronskog automobila u Kragujevcu – Stelantisovi automobili će završiti na italijanskom tržištu. Ostaju nam jedan od najvećih trgovinskih i investicionih partera.

"Zadovoljan sam što u premijerki Meloni imamo iskrenog prijatelja. Cela vlada Italije je ovde, došla je u Veronu da pokažu koliko je važan sajam. To govori koliko je važno da se ovim bavimo. To nije pitanje kulture pijenja, to je biznis. Sa velikim nadanjima očekujem novembar mesec i Open Balkan festival u Beogradu", rekao je on.

Vučić se juče u okviru inicijative za saradnju Otvoreni Balkan, sastao sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.