Vučić: Sve je spremno; Srbija razmatra i azijske zemlje

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 16:02

Vučić: Sve je spremno; Srbija razmatra i azijske zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sve tehnički spremno da se uspostavi zajedničko tržište radne snage zemalja Otvorenog Balkana.

"Za nas velika stvar, posebno što sada imamo nedostatak radne snage, ali je dobro i za kretanje (radnika)", izjavio je Vučić na konferenciji za medije nakon plenarnog sastanka na Samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa koji se održava u Tirani.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li je sve spremno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za uspostavljanje zajedničkog tržišta radne snage Otvorenog Balkana, koje je najavljeno u martu.

Vučić je naveo primer da, kada je neko dobar radnik u Tirani ili Skoplju, sada će, ako želi, imati priliku da više zaradi u Beogradu.

"Super stvar za ceo region, odlična stvar, to će nam biti potrebno sa više zemalja", rekao je Vučić i dodao da Srbija sad razmatra sa kojim azijskim zemljama može da potpiše ugovore, kako bi dovela odatle radnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.