Vučić: Svakom penzioneru u februaru po 20.000 dinara

Izvor: B92, 01.Avg.2021, 19:42

Vučić: Svakom penzioneru u februaru po 20.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će država u februaru ili martu sledeće godine svakom penzioneru dati po 20.000 dinara.

"Uz ono što im sledi sada u septembru, 50 evra, pa u novembru po 30 evra i između 13. i 15. decembra po 20 evra, u februaru naredne godine, najkasnije u martu, svim penzionerima isplatićemo po 20. 000 dinara, kao poklon od države", rekao je Vučić za Dnevnik RTS.

On je najavio da će početkom sledeće godine uslediti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i novo povećanje penzija, sigurno preko pet odsto.

"A, videćemo i dalje sledeće godine, jer želimo da im se odužimo za težak period kroz koji su prolazili i razumeli državu", rekao je Vučić.

Istakao je i da će po 20.000 dinara dobiti svi penzioneri, od poljoprivrednih penzionera, do svih koji su uplaćivali poreze i doprinose.

Vučić je pojasnio da je Srbija u junu i julu ostvarila suficit od 60 milijardi dinara, a ukupno u prvih sedam meseci ove godine ostvareni suficit je 198 milijardi, iako je prethodno rebalansom bio predviđen "višak u kasi" tek 38,5 milijardi, što su odobrili MMF i Skupština Srbije.

"Deficit je bolji za skoro 160 milijardi dinara. Od toga, 500-600 miliona je od povećanih Prihoda, ostalo je, odgovornost ministara, uglavnom nepotrošen novac, što bi doprinelo rastu", rekao je predsednik Srbije.

On je naveo da će vlada izaći sa predlogom da minimalac naredne godine bude 35.012 dinara, dodajući da veruje da će sindikati time biti zadovoljni.

"Da to bude najmanje što radnik može da primi. Da li je dovoljno? Nije dovoljno, ali je mnogo više od 150 evra pre nekoliko godine", rekao je Vučić.

Time ćemo, ukazao je, već na početku godine imeti prosečnu platu 613 evra.

Dodao je i da će, kada se saberu prošla i ova godina, Srbija imati rast plus šest odsto, koju neće imati niko u Evropi, što znači da ćemo u ove dve godine zajedno biti najuspešniji na kontinentu, a samo ove godine, veruje, među prve tri po stopi rasta.

"Taj rast nam donosi sve veće plate, penzije. To su dobre i važne vesti", poručio je Vučić.

"Geoks ćemo rešiti do kraja godine"

Govoreći o odlasku kompanije Geoks iz Vranja, Vučić kaže da će pitanje radnika koji će ostati bez posla biti rešeno do kraja godine.

"Što se tiče radnika Geoksa, 15. ili 20. septembra idem u Vranje, većina radnika će do tada dobiti posao. Razgovaramo o tome sa Nemcima i Turcima koji su zainteresovani za otvaranje pogona, imaće i veće plate", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTVORENI BALKAN JE ISTORIJSKA ODLUKA U martu sledeće godine 20.000 dinara svakom penzioneru, a biće i povećanja penzija preko 5 posto

Izvor: Blic, 01.Avg.2021

"Otvoreni Balkan" jeste istorijska odluka i ja se nadam da ćemo imati snage da je ostavrimo. Ja se nadam da će to biti moguće do 2023. godine, izjavio je večeras presednik Srbije Aleksandar Vučićć na RTS-u.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.