Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Apr.2017, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Suficit u budžetu i na kraju aprila

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija i na kraju aprila imati suficit u budžetu i da će, ako se tako nastavi, ove godine biti povećanja plata u javnom sektoru i javnoj upravi.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je na današnji dan suficit u budžetu 2,4 milijarde dinara.

Vučić je podsetio da je planirani deficit bio između 53 i 54 milijarde dinara na kraju aprila.

"Mi na kraju aprila uopšte nećemo imati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << deficit", rekao je Vučić.

Država će u namensku industriju uložiti 43 miliona evra

Predsednik Vlade Srbije izjavio je danas da će država u odbrambenu industriju Srbije u narednom periodu uložiti oko 43 miliona evra.

"To će biti direktna investiciona injekcija u namensku industriju Srbije", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa direktorima osam privrednih društava odbrambene industrije, javnog preduzeća Jugoimport SDPR, dva privredna društva koja bi ove godine trebalo da postanu deo odbrambene industrije i s direktorima tri remontna zavoda.

Vučić je da je plan da izvoz namenska industrija ove godine bude oko 550 miliona dolara, a do 2020. godine 750 milona dolara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.