Vučić: Srbija da sačuva ljude iz inostranstva, plate u Evropi će se drastično smanjivati

Izvor: B92, 05.Apr.2020, 10:22

Vučić: Srbija da sačuva ljude iz inostranstva, plate u Evropi će se drastično smanjivati

Beograd -- Predednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se Srbija truditi da sačuva ljude koji su došli iz inostranstva.

"Nama ostaje da se nadamo da posle svega budemo uspešniji u ekonomskoj politici i da dobar deo tih ljudi sačuvamo ovde jer će se smanjivati drastično plate u Evropi, da izaberu Srbiju i svoju energiju i znanje ostave u Srbiji", rekao je Vučić prilikom obilaska magacina medicinske opreme u Krnješevcima kod Stare Pazove.

Rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ponosan što je Srbija uspela da prodavnice budu najbolje snabdevene i da imamo dobru pokrivenost zaštitnom opremom.

Rekao je da je Srbija do sada nabavila 30 miliona maski, da ima kupljenih preko 50 miliona, ali da ne zna " kako da ih dovučemo".

"Epidemioloških smo dovukli 13 miliona", rekao je Vučić, a zaštitnih rukavica, kako je rekao, 12 miliona.

Govoreći o nabavci respiratora, rekao je da probleme imaju i zemlje sa mnogo moćnijim ekonomijama i da "ne mogu da izađu na kraj".

Magacin su sa predsednikom Srbije obišli i ministar finansija Siniša Mali i direktor BIA Bratislav GašIć.

Vučić je naveo da je oko 21-22 hiljade radnika vraćeno na posao posle najave mera.

"Svuda u svetu smanjuju plate i penzije, a mi o tome ni ne govorimo. Negde oko 21-22 hiljade radnika smo uspeli da vratimo na posao nakon prvih mera poslodavaca i najave naših mera", rekao je on za televiziju Prva.

Rekao je da je stanje u budžetu Srbije bolje nego kod mnogih drugih, što potvrđuju i agencije JP Morgan i Fič. Ocenio je da je problem što je prihoda sve manje, jer niko ništa ne radi, sem strateških proizvođača. Naveo je i da će Srbija pre izaći iz krize nego neki koji su mnogo veći.

"Imamo komparativnu prednost jer je naša privreda bolje diverzifikovana, ne zavisi samo od turizma i poljoprivrede. Lakše ćemo izdržati nego oni kojima je turizam 25 odsto", rekao je on.

Kako je naveo, uz sve mere, stabilnost javnih finansija, monetarne mere, možemo da računamo na brz oporavak. .

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.