Vučić: Roboti će nositi stvari po Beogradu; Pet hiljada Rusa traži dozvolu za rad u Srbiji

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 21:54

Vučić: Roboti će nositi stvari po Beogradu; "Pet hiljada Rusa traži dozvolu za rad u Srbiji"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da uskoro stižu prvi roboti u Beograd, ali i da skoro pet hiljada Rusa traži dozvolu za rad u Srbiji.

"Srbija danas ima 51,5 odsto ekonomije Zapadnog Balkana. Fabrike su važne, softveri, IKT je važan. Ana Brnabić mi je pred gostovanje rekla da imamo 9.840 zahteva za boravišne dozvole za ljude koji su došli iz Rusije i Ukrajine. Prvi put imamo 5.000 zahteva za radne dozvole, a 80 odsto su Rusi", rekao je Vučić.

"Za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesec i po do dva ćemo na Beogradu na vodi imati prve robote. Oni će šetati, nosiće stvari po Beogradu. Prvi ćemo biti u Evropi", najavio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FUTURISTIČKA SRBIJA Vučić najavio: Uskoro prvi roboti koji raznose stvari i vozila bez vozača

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2023

Predsednik Vučić kaže da su Rusi i Ukrajinci zadovoljni prijemom u Srbiji...- Ljudi su fantastično stručni i imaćemo prve robote koji će po Beogradu na vodi da raznose stvari ljudima po kućama. Prvi u Evropi ćemo biti po tome. Imaćemo teren na kojima ćemo probati vozila bez vozača - rekao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.