Vučić: Razmišljamo da napravimo čitavo naselje za naše stručnjake povratnike

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 19:36

Vučić: Razmišljamo da napravimo čitavo naselje za naše stručnjake povratnike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da se razmatra izgradnja čitavog naselja za srpske stručnjake koji su se vratili iz inostranstva.

"Razmišljamo da napravimo čitavo naselje, elitno i ekskluzivno, za naše stručnjake iz inostranstva. Sve je veći broj povratnika u zemlju", rekao je Vučić.

"Hoćemo da im obezbedimo najbolje uslove što se tiče IT sektora, veštačke inteligencije i biotehnologije", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za medije sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

On je dodao da je vlast spremna da prihvati sve predloge građana kada je reč o projektima koji će biti završeni do početka specijalizovane međunarodne izložbe Ekspo 2027.

"Spremni smo da razgovaramo o tome kako i na koji način da to uređujemo, ali moramo da radimo brzo. Moramo da budemo efikasni i da gradimo našu Srbiju snažnije i brže nego što smo to činili do sada", poručio je predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.