Vučić: Polako izlazimo iz recesije

Izvor: B92, 02.Sep.2013, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Polako izlazimo iz recesije

Beograd -- Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić poručio da je siguran da zemlja polako, ali sigurno izlazi iz krize.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić otvorio je danas, zajedno sa investitorima, novu štampariju kompanije Ringije-Aksel Špringer.

Vučić je na otvaranju štamparije ATP Print rekao da je ova investicija za Vladu Srbije važna iz više razloga, pored ostalog i zato što je u našem interesu da kompanije koje ulažu u našoj zemlji mogu da ostvare >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << profit i da pri tom nemaju nikakve, ni pravne, ni političke prepreke na tom putu.

Prema njegovim rečima, otvarnje ATP Printa govori mnogo toga dobrog o kompanijama - investitorima, ali, kako je primetio, ne govori loše, već dobro i o Vladi Srbije, jer tako moćne kompanije ne bi ulagale u zemlju koja je nesigurna i u kojoj ne mogu da pozitivno da posluju.

"Zahvalni smo im na ulaganju i zadovoljni što su razumeli da je Srbija dobro mesto za investiranje", rekao je Vučić i dodao da je veoma bitno što će tu biti i novih radnih mesta, i da su naši gradjevinari realizovali taj projekat. Vicepremijer je istakao da se neretko ne slaže sa svim onim što se objavi u izdanjima Ringije-Aksel Sspringera, ali smatra da to takodje dobro govori i o Vladi Srbije.

On je primetio da su možda izabrali dobar put, jer, kako je objasnio, naš narod voli da kritikuje Vladu Srbije, a i za vladu je to dobro, rekao je, jer će pod pritiskom više i bolje raditi.

Nikada nikome od nas, podvukao je, nije palo na pamet da utiče na uredjivačku politiku, nas zanima samo ekonomski napredak i to je najbolja simbioza.

Država će, istakao je Vučić, insistirati samo na tome da se redovno izmiruju sve obaveze prema njoj, što je ova kompanija i do sada radila.

Vučić je rekao da se nada da će biti još ovakvih ulaganja, da će Ringije -Aksel Špringer zapošljavati još ljudi i dodao:

"Mislim da će Srbija polako, ali sigurno izlaziti iz recesije i ulaziti u bolje vreme, što se vidi i po poslednjim podacima", zaključio je vicepremijer.

Generalni direktor Ringije AG Mark Valder je kazao da je ova investicija dokaz koliko su posvećeni ulaganju u Srbiju, posebno u nezavisne medije, koji su bitni za demokratsku zemlju i ljude.

On je kazao da se sastao sa prvim potredsednikom vlade Vučićem, i naveo da se divi kako se Vučić suočava sa problemima Kosova, korupcije i evropskih integracija.

Valder je rekao i da je ponosan što je najveći izdavač u Srbiji, zajedno sa Aksel Špringerom, i dodao da će danas biti održan sastanak 100 top medijskih menadžera iz svih 16 kompanija, tokom kojeg će biti reči o medijima i novinarstvu u čitavom svetu.

Direktorka Ringije Aksel Špringera, Jelena Petrović Drakulić je rekla da je projekat izgradnje i rekonstrukcije štamparije trajao više od dve godine, i da je bilo uključeno više od 20 lokalnih preuzeća iz oblasti projketovanja i gradjevine.

Navela je da štamparija raspolaže najmodernijim tehnologijama, pa tako ima mogućnost štampe 96 strana u punom koloru, i sa kapacitetom proizvodnje od 135 hiljada primeraka na sat, čime je pet puta uvećana proizvodnja.

Ukupna investicija iznosila je oko 8,3 miliona evra, od čega je u budžet Srbije, na osnovu poreza i dozvola, uplaćeno 39,5 miliona dinara.

Celokupan iznos finansiran je sredstvima Ringije Aksel Špringera u Srbiji, a učestvovanjem u ovom projektu švajcarski izdavač Ringije i nemački Aksel Špringer su pokazali da veruju u naše tržište i Srbiju, dodala je.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Srbija polako, ali sigurno izlazi iz recesije

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2013

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u ponedeljak da je otvaranje štamparije "APM print", u vlasnistvu švajcarsko-nemačke kompanije Ringijer Aksel Špringer, dokaz da je Srbija postala dobro mesto za investicije i sticanje profita, i da polako, ali sigurno izlazi iz recesije..."Ovako...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.