Vučić: Pokušaćemo da do zime podignemo rezerve gasa na 600 miliona kubnih metara

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 21:22

Vučić: Pokušaćemo da do zime podignemo rezerve gasa na 600 miliona kubnih metara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ima 540 miliona kubnih metara gasa u rezervi.

On je rekao da će do zime pokušati da podigne rezerve gasa na 600 miliona kubnih metara.

"Mi u ovom trenutku imamo 540 miliona kubnih metara gasa u rezervi. To nećemo da trošimo. Gledaćemo da podignemo do zime, ako budemo mogli, do 600 miliona kubnih metara da budemo sigurni. To nam omogućava i dodatnu sigurnost zbog TE-TO Pančevo i TE-TO Novi SAD i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za električnu energiju", rekao je Vučić za RTS.

Vučič je dodao da će sutra ujutru imati sve rezultate za naftu i naftne derivate kako bi obezbedio da Srbija ima za 90 dana rezervi za zimu.

"Tako da građani Srbije mogu po tom pitanju budu spokojni, Njihova država vodi računa", zaključio je Vučić.

Predsednik Srbije je na taj način prokomentarisao izjavu katarskog ministra energetike da "samo jedna stvar može da spasi katastrofalnog scenarija Evropu i čovečanstvo, a to je još jedna topla zima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.