Vučić: Pitanje ekonomskih mera nije pitanje svađa i sukoba

Izvor: Večernje novosti, 04.Okt.2013, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pitanje ekonomskih mera nije pitanje svađa i sukoba

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ima puno ideja o ekonomskim merama koje treba sprovesti, da sve njih treba skupiti na jedno mesto i da to nije nikakvo pitanje svađa i sukoba. "Kada sprovodite teške mere, ništa nije lako. Nije to pitanje svađa i sukoba, to je pitanje želje kako da Srbija ide napred, a da ne prođete kroz baš sve najteže moguće mere", rekao je Vučić nakon obilaska kompanije "Dajrekt grup" (Direct Group) u Zemun polju. On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << dodao da će danas razgovarati sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda razgovarati u 14 sati, a da se u vladajućoj koaliciji danonoćno i neprestano razgovara o tome. On je pojasnio da se mere, koje preporučuje MMF o štednji, ne odnose na privatni sektor, već na javni i napomenuo da privatni sektor ne može da izdržava toliku administraciju. Obračun i sa sitnom korupcijom Vučić je najavio da će se u narednom periodu krenuti u žestok obračun i sa takozvanom sitnom korupcijom. "Kada pokažete da nemate problem da se obračunate sa kriminalom i korupcijom na najvišem nivou onda morate da pokažete da ni na najnižem ne možete da dozvolite bahatost i osionost", rekao je Vučić i dodao da je čak i u slučaju firme "Dajrekt grup" bilo pokušaja da se zaustavi njeno poslovanje. Kompanija "Dajrekt grup" d.o.o. osnovana je u Srbiji 2001. i u međuvremenu je postala vodeća u distribuciji u pružzanju logističkih usluga na celokupnoj teritoriji zemlje. Vučić je poručio da građani znaju da postoji nulta tolerancija (prema kriminalu i korupciji) i da će se nadležni baviti "i onima koji su mislili da su dosad zaštićeni." Srbija "kroji" dobar poslovni ambijent Vučić je izjavio da se Srbija može pohvaliti uspešnim radom mnogih investitora, a da je veoma značajno to što oni o Srbiji govore na najbolji mogući način u smislu kapaciteta naše zemlje da "skroji" dobar poslovni ambijent. Vučić je rekao da je sa predstavnicima kompanije „Dajrekt grup“ imao uspešan sastanak i da su oni, što je veoma važno, najavili povećanje broja zaposlenih za 600 i nove zaposlene 2014. On je primetio da se u toj kompaniji radi po najvišim standardima i u najboljim uslovima i dodao da je ta kompanija do sada uložila 20 miliona evra samo u infrastrukturu u tri mesta u Srbiji. Prema Vučićevim rečima, za Srbiju je važno to što ta kompanija spada u one koji redovno plaćaju porez i daju doprinos srpskom budžetu. Država će toga, dodao je, podsticati dalja ulaganja. "Država Srbija je spremna da pomogne Dajrektu", rekao je Vučić, ističući da je ta kompanija zainteresovana za distribuciju hrane, čime bi Srbija proširila tržište, ali i povećala prerađivačke kapacitete. Predstavnici Dajrekt grupe su istakli da su veoma zadovoljni poslovnim okruženjem, da u Srbiji vide budućnost i najavili su dupliranje kapaciteta.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vučić: Primenićemo nepopularne mere za spas ekonomije

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2013, 13:47

Primenićemo teške, ali jedine moguće mere za spas ekonomije, kresaćemo budžet, poručio je i danas vicepremijer i lider SNS Aleksandar Vučić i rekao da nema problem s činjenicom da preuzima na sebe tu vrstu političkog rizika da saopšti nešto što nimalo nije popularno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.