Vučić: Otvaranje Prokopa velika stvar, čekalo se 53 godine

Izvor: B92, 14.Okt.2023, 12:51

Vučić: Otvaranje Prokopa velika stvar, čekalo se 53 godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju auto-puta Ruma-Šabac da nas 20. oktobra čeka otvaranje Prokopa.

Govoreći o otvaranju Prokopa, Vučić je rekao da je to velika stvar koja se čekala 53 godine.

"Srećan sam što smo to mi uradili. Videćete, izgleda velelepno, a tu će se izgraditi i nove zgrade. To će biti potpuno novi deo grada, koji će morati još infrastrukturno da se opremi. Super će da izgleda", poručio je Vučić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Dodao je da u decembru počinju radovi na BIO4 kampu i da je to nešto za budućnost.

"O tome ne znam dovoljno, ali sam uvek razumeo koliko je to važno i da treba da ulažemo novac u to", rekao je Vučić. Što se tiče puteva i pruga, najavio je da će Srbija do marta 2025. imati novu generaciju vozova po evropskim standardima koji će moći da putuju do Budimpešte, Beča, Istanbula.

Dodao je da mora da se reši dispečerski centar sa Rusima, a zatim da vidimo sa kim da radimo Valjevo-Vrbnica, Valjevo-crnogorska granica.

"Mnogo je snova i kada god napravite nešto, sanjate o nečem novom. Čovek celog života teži da ostvari više. Dokle god žudnja i glad za uspehom postoji, trudite se da napravite više", poručio je Vučić.

Naglasio je da je sve to čudesno za Srem i Mačvu, posebno kada bude urađen put Kuzmin-Rača.

"I to sledeće godine mora da bude gotovo. Onda da vidimo ovaj put do Badovinaca, bukvalno smo premrežili posle toga Srem i Mačvu na svaki mogući način. Moramo da ulažemo više u jug i istok Srbije, pored kapilarnih auto-puteva, moramo da gradimo mnogo lokalnih i regionalnih puteva i da podižemo životni standard tih ljudi, jer je velika razlika između plata u Beogradu, Novom Sadu i Boru, s jedne strane i ljudi u Leskovcu, Vranju, Prokuplju, Kuršumliji, s druge strane", poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.