Vučić: Nema para za idiotske i partijske projekte

Izvor: B92, 05.Avg.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nema para za idiotske i partijske projekte

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da nema nikakve opasnosti od bankrota za Srbiju i podvukao da će ubuduće deficit biti manji od tri odsto BDP.

Premijer je istakao da takav deficit imaju najrazvijene evropske zemalje.

Vučić je obraćajući se građanima Crne Trave podsetio na svoje reči od pre sedam, osam meseci pre kojima će Srbija uprkos fiskalnoj konsolidaciji imati na kraju gdoine privredni rast od 0,5 do 1 odsto, što mu, kako je primetio, niko nije verovao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
A potvrda takvom njegovom stavu i uverenju je, dodao je, i činjenica da će MMF korigovati prognozu rasta BDP Srbije.

"To potvrđuje moje reči i to je dokaz da nisam lagao, obmanjivao, i pričao vam šarene laže", rekao je premijer.

Dodao je i da nas u 2016. godini očekuje privredni rast od 2 odsto, a u 2017. i veći, objašnjavajući da kada kaže da ne da novac, onda misli na "partijske i idiotske" projekte koji uloženo nikada nisu vratili građanima Srbije, a da će para za investicije i razvojne projekte biti.

On je poručio građanima Crne Trave da će im Vlada Srbije pomoći u svemu što je važno za razvoj njihovog mesta, dodao da ne obećava med i mleko, ali da će svakako živeti bolje nego što je to bilo u prethodnom periodu.

Vučić je naveo i da se radi na platnim razredima te će svako za isti posao biti isto plaćen, bez obzira u kojem mestu radi i da nema problem da to kaže i u Crnoj Travi i u Beogradu. "Posao mi je da vodim računa o celoj Srbiji", poručio je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Nema opasnosti od bankrota, deficit ispod tri odsto

Izvor: Večernje novosti, 05.Avg.2015

CRNA TRAVA - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nikakve opasnosti od bankrota za Srbiju i podvukao da će Srbija ubuduće imati deficit manji od tri odsto BDP poput najrazvijenih evropskih zemalja.Vučić je, obraćajući se građanima Crne Trave, podsetio na svoje reči od pre sedam,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.