Vučić: Ne znam kako Priština zamišlja život u 21. veku

Izvor: B92, 03.Jun.2020, 12:57

Vučić: Ne znam kako Priština zamišlja život u 21. veku

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je to što Priština radi sumanuto i da ne zna kako zamišljaju život u 21. veku, bez slobodnog protoka robe.

"Sumanto je to što rade, ne znam kako oni zamišljaju život u 21. veku, nemate slobodan protok robe.To su osudili svi, i Amerikanci i Rusi", rekao je on.

Naveo je da zbog te odluke Srbija gubi milion evra dnevno, ali i da gube i kosovski Albanci. "Oni ne čekaju samo naše sirovine, već i gotove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvode", rekao je on tokom obilaska Novog Pazara.

Ocenio je da su to "civilizacijske vrednosti" i da čeka šta će da uradi nova prištinska vlada.

Vlada Kosova odlučila je da zabrani uvoz proizvoda iz Srbije, ako na robi i pratećim dokumentima nije naznačeno „Republika Kosovo“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Mere Prištine sumanute, gubimo milion evra dnevno

Izvor: RTS, 03.Jun.2020

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su nova pravila Prištine za ulazak robe na Kosovo "sumanuta" i dodao da će se videti da li će ih nova prištinska vlada povući. Napomenuo je i da interesovanje za kosovsko pitanje raste i u SAD i u Evropskoj uniji. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.