Vučić: Ne kršim Ustav, radim isključivo po zakonu

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Feb.2019, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne kršim Ustav, radim isključivo po zakonu

ŠABAC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne smatra da prekoračuje ustavna ovlašćenja, već da isključivo radi u skladu sa Ustavom i zakon.

"Ponašam se u skladu sa Ustavom i zakonom i onako kako želi većina gradjana Srbije, radim marljivo pošteno i odgovorno i trudim se da našu zemlju učinim boljim mestom za život", rekao je Vučić novinarima u Koceljvi.

On je odgovarajući na pitanje novinara zašto krši ustavna ovlašćenja i zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << se tokom kampanje "Budućnost Srbije" obračunava sa političkim protivnicima odgovorio i da on samo nije čovek koji ćuti na nepravdu i neistinu.

"Moje je da mislim mojom glavom i da odgovaram na pitanja novinara na pristojan način", naveo je on.

Vučić je dodao i da "mnogo voli takva pitanja" i ocenio da je novinar postavljanjem takvog pitanja preuzeo ulogu sudije Ustavang suda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je budžet predsednika Srbije 2011. godine, kada je tu funkciju obavljao Boris Tadić iznosio 2,5 miliona evra, a da danas iznosi 1,6 miliona evra.

Vučić je u nastavku kampanje "Budućnost Srbije" u Šapcu kazao da je njegov posao kao predsednika Srbije da se ponaša "skromno i odgovorno".

"Govore neki koliko košta ova kampanja. Budžet 2011. godine kada je predsednik Srbije bio Boris Tadić iznosio je 2,5 miliona evra, a danas je 1,6 miliona evra i to celog predsedništva. Još malo pa upola manje novca troši današnji predsednik nego tadašnji, ali im ni to nije dosta ", kazao je Vučić gradjanima u centru Šapca.

Navodeći da plata koju prima kao predsednik Srbije iznosi 125.000 dinara, Vučić je rekao da novac nije razlog zbog koje obavlja tu funkciju.

"Za razliku od njih, nemam svoje preduzeće, ne živim sa 500 miliona evra, već radim i živim da piše u istoriji da se u Srbiji ponovo gradi, da se zemlja opet industrijalizuje, da smo seljaka podigli na noge, da samo sačuvali mir i stabilnost. To neki ne mogu da razumeju", kazao je Vučić.

On je rekao da je danas obišao sve opštine Mačvanskog okruga osim Malog Zvornika, ali i dodao da će i u tom mestu prvi put posle 42 godine biti izgradjena fabrika, investitora iz Turske.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.