Vučić: Kurti misli da je svet rođen kad je pobedio na izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2021, 11:51

Vučić: Kurti misli da je svet rođen kad je pobedio na izborima

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas da iz izjava Aljbina Kurtija shvata da on ne razume realnost u potpunosti, već misli da je svet rođen onda kada je on pobedio na izborima na KiM, te ponovio da je važno da se razgovara, ali da u Prištini ne žele kompromis.

Na pitanje povodom Kurtijeve izjave francuskom "Mondu" da on (Vučić) i dalje Kosovo smatra teritorijom koju Srbija jednoga dana mora da vrati, Vučić je rekao da iz takvih izjava shvata da Kurti ne razume >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << realnost u potpunosti.

"Ja razumem i zato ne govorim da su stvari idealne, divne po nas. Plašim se da on ne razume da stvari nisu sjajne ni za njih. Zato je važno da postignemo kompromis, ali ga on ne želi. On misli da je svet rođen kada je on pobedio na izborima", rekao je Vučić novinarima u Rudnoj Glavi.

Kako je rekao, biće mnogo teško razgovarati i uraditi bilo sta sa takvim stavom druge strane.

"Ali, važno je da mi pokažemo ozbiljnost, odgovornost i posvećenost, to je važno", ukazao je Vučić.

Pristojna Srbija se ne plaši batinaša

Predsednik Vučić izjavio je da se juče u Predsedništvu, kada su se pojavili funkcioneri Narodne stranke, nije desilo “bog zna šta važno”, da su oni vikali i vređali ga, ali da on ne želi da učestvuje u takvim pričama, i istakao da bi opet isto postupio, ali ne zato što je to neko herojsko delo, već da bi pokazao da se pristojna Srbija ne plašti batinaša.

Nisam žurio, niti hteo da objašnjavam to što se desilo, jer ne smatram da je bilo bog zna šta važno… Za mene je problem nešto drugo, to kada premijerki kažete 'glupačo pokvarena', 'ološu'… ne zato što je premijerka, već zato što to ne sme dami da se govori, a u javnom diskursu nikome”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Rudnoj Glavi.

Podsetio je da je on reagovao na najave iz opozicije, kako će nekoga da strpaju u zatvor ili da sklanjaju, jer drugačije misli.

“Na to sam reagovao, ali ne da ćemo mi nekoga da bijemo, jer smo protiv svakog nasilja, već sam rekao - dođite meni da uradite, a ne drugima, jer ja neću da se krijem, moj posao je da budem ispred napadnutog naroda”, rekao je Vučić.

Dodao je da ne želi da učestvuje u pričama u stilu “učiteljice on je meni rekao ovo ili ono…”, jer je sa tim završio u osmom razredu osnovne škole.

“Oni su vikali, vređali , njih petorica, ja sam. Ne možete da imate enegerije i mogućnosti da vičete koliko njih petorica. Ne mislim da je strašno, oni mene ničim nisu ugrozili, to što su vikali, to je politički performans, na tome nemam šta da im zamerim”, rekao je Vučić.

Istakao je da im zamera što ugrožavaju budućnost Srbije, što nemaju program, prete ljudima koji drugačije misle, koji vole zemlju i boljitak vide u svojoj zemlji.

“Pitao sam se jesam li pogrešio ili ne, ali opet bih isto uradio. Ne zato što je to herojsko delo, već je neko morao da pokaže da se normalna i pristojna Srbija ne plaši batinaša, onih koji prete i da postoji neko ko će da im stane na put”, rekao je Vučić.

To je, ponavlja, bio politički performans, a da li je bio i uspešan, reći će građani na izborima.

“A, da kukam i plačem i dodajem tri na karte ne pada mi na pamet, nema smisla. Sledeći put da dođu, opet bih sišao, samo bih manje uzbuđen zbog svega što su govorili, pozvao ih na kafu… Ali ne vidim da je bio bog zna kakav problem, ali možda njima odgovara da sebe malo podižu u javnosti”, rekao je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.