Vučić: Izjednačimo plate - demonstracije zauvek

Izvor: B92, 05.Dec.2016, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Izjednačimo plate - demonstracije zauvek

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je neophodna reforma obrazovanja, kao i rešavanje pitanja platnih razreda, ali i da za to trenutno nema snage...

On je u obraćanju poslanicima rekao da ima problema sa smanjivanjem broja zaposlenih u javnom sektoru, manje u javnim preduzećima...

U tom smislu Vučić je rekao da nismo imali potrebe za rebalansom i da je deficit manji nego što je planirano.

Dodao je da su svi protiv platnih razreda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodeći da bi, ako bi neko hteo da izjednači plate u Beogradu i Vranju, imali demonstracije "do kraja života".

Kako je rekao, ti ljudi bi bili u pravu, jer je argument: "skuplji život, veći troškovi".

Ali, misli i da bi takvo izjednačavanje plata bilo lekovito za Srbiju i zadržalo ljude u manje razvijenim područjima.

Primetio je da nemamo snage da tako nešto donesemo, ali da se nešto mora doneti, jer to traže i MMF i Svetska banka a što bi bilo dobro za Srbiju.

Vučić je podvukao da su za nas najvažnije dve oblasti, zdravstvo i obrazovanje , posebno obrazovanje i da se tu moraju ostvariti reforme, jer, ako ih nema, nećemo moći da napredujemo od 2018. godine.

U tom smislu je podsetio da je budžetom predviđeno 10 miliona evra više namenjenih IT sektoru.

On se zahvalio poslanici Nove Srbije Dubravki Filipovski, koja je, kako je rekao, imala lepe reči za rad Vlade Srbije i što je to smela i da kaže, jer je danas to nepopularno.

On je to ilustrovao rečima da ga čudi da i Bregoviću ne kažu da nema pojma sa muzikom pošto je rekao da glasa za njega.

"Pljunu Vučića, kažu nešto loše protiv vlade, to je popularno i to rade kvaziintelektualci i pseudo elita. I zato su poraženi", rekao je.

"Mi radimo za dobro države, a ne pseudo elite", dodao je Vučić.

Kako je dodao, neki se prave da su mnogo pametni i ismevaju poslanicu Filipovski.

"Slika su i prilika kukavica, koji su uvek pričali šta će nekome da urade, a kad se taj pojavi, onda noga nogu sustiže. Nisam fasciniran njihovim 'strašnim pojavama'", rekao je Vučić.

Na komešanje i glasnije komentare dela opozicije prilikom tvitovanja, Vucić je rekao da je to u redu ali da "ne moraju da viču kada tvituju - valjda ne mora da se čuje kad tvituju".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.