Vučić: Ikea siguran znak bolje budućnosti Srbije

Izvor: RTS, 14.Apr.2016, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: "Ikea" siguran znak bolje budućnosti Srbije

U Beogradu je položen kamen-temeljac za robnu kuću "Ikea", a premijer Aleksandar Vučić je poručio da je danas dobar dan za Srbiju i da je zadovoljan što se naša zemlja uvrstila u klub 47 zemalja u kojima Ikea ima svoje robne kuće.
Aleksandar Vučić je posle polaganja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kamena-temeljca rekao da je "Ikea" siguran znak bolje i uspešnije budućnosti Srbije.

Kamen-temeljac su pored Vučića položili, potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, gradonačelnik Siniša Mali i direktor "Ikee" za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbek.
"Velika mi je čast što pripadamo klubu zemalja 47 u kojima 'Ikea' ima svoje kuće.Beograd nije jedino mesto, napravićemo više takvih kuća, a naredna će nadam se biti u okolini Niša, što je iz više razloga za Srbiju važno", rekao je Vučić i dodao da Srbija ne želi da bude samo jedan grad, već želi da svima pruži šansu.
U izgradnju robne kuće biće investirano 70 miliona evra, imaće preko 30.000 kvadratnih metara i u njoj će raditi 300 ljudi.
Imaće 1.500 pakring mesta, restoran sa 500 mesta i igraonicu.
Glavni izvođač radova je austrijska kompanija "Štrabag", koja je dobila i posao izmeštanja naplatne rampe iz Bubanj potoka u Vrčin.
"Ikea" je dobila građevinsku dozvolu za izgradnju prve robne kuće u Srbiji u junu prošle godine. Memorandum o saradnji Ministarstva građevinarstva Srbije, grada Beograda i kompanije "Ikea" potpisan je oktobra 2014. godine.
"Ikea" je ranije najavljivala da će u Srbiji izgraditi pet robnih kuća, od čega dve u Beogradu, po jednu u Novom Sadu i Nišu i jednu u centralnoj Srbiji.
"Ikea" u svetu ima 375 robnih kuća u kojima se prodaje 9.500 proizvoda, a samo jednog dobavljača iz Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ikea položila kamen temeljac za prvu robnu kuću u Srbiji

Izvor: Beta, 14.Apr.2016

Švedski proizvodjač nameštaja Ikea položio je danas kamen temeljac za prvu robnu kuću u Srbiji na lokaciji Bubanj potok u Beogradu, koja će biti otvorena na leto iduće godine.Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je tom prilikom da san o Ikei traje 25 godina, kao i da se raduje zbog toga što...

Nastavak na Beta...

Vučić: "Ikea" siguran znak bolje budućnosti Srbije

Izvor: RTS, 14.Apr.2016

U Beogradu je položen kamen temeljac za robnu kuću "Ikea", a premijer Aleksandar Vučić je poručio da je danas dobar dan za Srbiju i da je zadovoljan što se naša zemlja uvrstila u klub 47 zemalja u kojima "Ikea" ima svoje robne kuće. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.