Vučić: Azija je razvojni motor sveta, radimo na daljem povezivanju

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 22:17

Vučić: Azija je razvojni motor sveta, radimo na daljem povezivanju

Aleksandar Vučić rekao je u Davosu da Srbija treba da gleda u pravcu daljeg povezivanja i saradnje sa Azijom jer "izrazito brže ekonomski raste nego Evropa".

"Čak i deo Evrope naslonjen na Aziju mnogo brže raste, kao i mi, brže nego najrazvijenije zapadne zemlje. Bogatstvo, snaga i potencijal se seli u Aziju. Jedna od stvari je kako ćemo da se povezujemo i kako da izvučemo najviše koristi iz tog razvoja. Azija je motor razvoja sveta, kao i Afrika za pet do 10 godina", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je predsednik za RTS nakon sastanka sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lejen tokom Svetskog ekonomskog foruma.

Rekao je i da je u Srbiji 60 odsto investicija iz EU, ali 30 odsto iz Azije.

"To je jedna trećina investicija, sebi ne smemo da dozvolimo da se odreknemo toga", rekao je Vučić.

Kada je reč o tekućoj godini u svetu, a time i u Srbiji, on je naveo da se očekuje da će u ekonomskom smislu biti za nijansu lakša, ali da sve zavisi od političke situacije.

"U ekonomskom smislu za nijansu lakša godina, ukoliko ne bude političkih problema. Sve zavisi od političkih stvari, još koji mesec i ni o čemu se neće pričati osim o američkim izborima", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.