Izvor: TV Avala, 15.Sep.2010, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratiti poverenje građana u nacionalnu valutu kroz proces dinarizacije, osnovnih zadataka Narodne banke Srbije, izjavio guverner Šoškić.

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Dejan Šoškić izjavio je danas da je inflacija u avgustu veća od očekivane zbog značajnog poskupljenja hrane, ali da će centralna banka obezbediti da rast cena do kraja godine budu u predviđenim granicama.

Nastavak na TV Avala...






Povezane vesti

Šoškić: Inflacija se vraća u planirane okvire

Izvor: Blic, 15.Sep.2010

Inflacija se od juna vraća postepeno u planirane okvire, tako da smo u septembru imali međugodišnju inflatornu stopu od 6,6 odsto, a planirana je 6,7 odsto, plus-minus dva procenta, izjavio je danas guverner Narodne banke Srbije (NBS) Dejan Šoškić...Šoškić je rekao, na konferenciji za novinare,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Avala. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Avala. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.