Voz za testiranje danas ponovo na brzoj pruzi

Izvor: B92, 05.Feb.2022, 13:40

Voz za testiranje danas ponovo na brzoj pruzi

Beograd -- Na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada od danas do 18. februara biće nastavljena dinamička testiranja specijalnim vozom za velike brzine, do 200 km na čas.

To je najavila Infrastruktura železnice Srbije.

Tako će na delu dvokolosečne pruge Beograd Centar - Stara Pazova, od danas, svakodnevno od 6.30 do 17.30 sati biti obustavljen železnički saobraćaj na levom šidskom koloseku, između železničkih stanica na relaciji Beograd Centar - Stara Pazova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - Golubinci, odnosno duž čitave pruge za velike brzine Beograd - Novi Sad.

Dinamička testiranja brze pruge i u narednih 14 dana obavljaće merna kola specijalizovane kompanije Nemačkih železnica "Deutsće Bahn Systemtećnik", koja je angažovana za realizaciju ovog posla, navedeno je u saopštenju.

Otvoren konkurs: Za najbolje ime brzog voza – milion dinara

Tokom dinamičkih testiranja merna kola Nemačkih ispituju geometriju novoizgrađenih koloseka za velike brzine, parametre kontaktne mreže, ugrađenu opremu za velike brzine, kompatibilnost opreme i sistema, kao i ostale izvedene građevinske radove.

Testiranja se obavljaju fazno i po deonicama, a merna kola svakodnevno više puta prolaze trasom brze pruge najvećim brzinama.

U periodu od 5. do 18. februara važiće organizacija putničkog železničkog saobraćaja, koja je primenjivana i u prvoj fazi dinamičkih testiranja od 17. januara do 4. februara.

Sve o "munji" koja je stigla u Srbiju FOTO

Tokom dinamičkih ispitivanja pruge za velike brzine između Beograda i Novog Sada neovlašćenima je zabranjen bilo kakav pristup i kretanje peronima i kolosecima u stanicama i duž čitave pruge.

Nepoštovanjem ovih pravila građani direktno ugrožavaju sopstveni život i celokupnu bezbednost železničkog saobraćaja na brzoj pruzi, upozorava Infrastruktura železnice Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.