Vojvodina sufinansira proizvodni pogon u Milićima

Izvor: Capital.ba, 13.Feb.2022, 16:38

Vojvodina sufinansira proizvodni pogon u Milićima

NOVI SAD – Vlada Vojvodine na narednoj sjednici će donijeti odluku o sufinansiranju izgradnje proizvodnih pogona u opštini Milići u Republici Srpskoj, projektu čija je ukupna vrijednost 500.000 evra, rekao je danas u Novom Sadu pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić. Aleksandar Softić (Foto: Srna) “Dio sredstva za realizaciju tog velikog projekta u Milićima opredijeliće Pokrajinska vlada, a dio Vlada Republike Srpske”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << rekao je Sofić u izjavi za medije pred početak svečanog otvaranja trećeg “Sajma zavičaja” u Master centru Novosadskog sajma. On je podsjetio da je Pokrajinska vlada prije desetak dana opredijelila i sredstva za kupovinu “Srpske kuće” u Beranama u Crnoj Gori. “Srpska kuća će biti jedinstven objekat i mjesto okupljanja svih srpskih organizacija u Crnoj Gori. Pokrajinska vlada će i u narednom periodu pružati maksimalnu podršku Srbima i srpskim organizacijama u regionu”, zaključio je Sofić. Manifestaciju “Sajam zavičaja” otvorio je Duško Ćutilo, direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu, koji je organizator Sajma. Sajam zavičaja ima za cilj da poveže i unaprijedi saradnju institucija, organizacija i zavičajnih udruženja iz Srbije i regiona u oblastima privrede, turizma i kulture. Manifestacija je okupila 100 izlagača, koji će predstaviti svoj zavičaj i rad na očuvanju i njegovanju bogate kulturne baštine srpskog naroda kroz promociju tradicije, običaja, jezika i kulture. Izlagači su iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i BiH. Srna Чланак Vojvodina sufinansira proizvodni pogon u Milićima се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Sofić: Jedinstvo predstavnika srpskih institucija i organizacija iz regiona – rezultat podrške Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2022, 14:53

„Jedinstvo predstavnika srpskih institucija i organizacija iz regiona rezultat je stabilne i jake Srbije, koja je prepoznala značaj zajedništva i konačno počela da se bavi pitanjima Srba u regionu“, kazao je pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.