Vojska konačno stigla u Amazoniju, avioni počeli s gašenjem ogromnog požara

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Avg.2019, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska konačno stigla u Amazoniju, avioni počeli s gašenjem ogromnog požara

BRAZILIJA - Brazilski vojni zrakoplovi bacaju i ispuštaju vodu na opožarene šume u saveznoj državi Rondonia u Amazoniji, reagirajući na prosvjede diljem svijeta zbog uništavanja najveće svjetske prašume, prema vladinoj videosnimci.

Predsjednik Jair Bolsonaro je odobrio vojne operacije u sedam saveznih država za borbu protiv požara u Amazoniji na zahtjeve za pomoć koje su uputile njihove lokalne vlade, rekla je glasnogovornica njegova ureda.

Videosnimka koju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je u subotu objavilo ministarstvo obrane pokazala je vojni zrakoplov koji izbacuje tisuće litara vode iz dvije divovske sapnice, leteći kroz oblake dima blizu krošnja drveća.

Reakcija je uslijedila nakon što su čelnici zemalja G7 koji se sastaju u Francuskoj izrazili veliku zabrinutost zbog požara.

Francuski je predsjednik Emmanuel Macron u nedjelju rekao da G7 priprema dogovor o pružanju "tehničke i financijske" pomoći zemljama pogođenim požarima u Amazoniji.

Blizu 80.000 požara zabilježeno je diljem Brazila do 24. kolovoza, što je najveći broj u najmanju ruku od 2013., prema agenciji za istraživanje svemira INPE.

Bolsonaro je objavio u petak da će vojska biti poslana nakon nekoliko dana kritika javnosti i svjetskih čelnika da Brazil ne čini ništa protiv požara.

Osim Rondonije brazilska vlada tek treba objaviti pojedinosti operacija za druge savezne države. Ministarstvo obrane je reklo u subotu da je u brazilskoj sjevernoj regiji Amazoniji na raspolaganju 44.000 vojnika, ali nije rekla koliko će ih na kojem mjestu biti upotrijebljeno i što će raditi.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.